Dienst Inschrijvingen ULB gesloten uit protest tegen informaticasysteem

Een vijftiental personeelsleden van de ULB-inschrijvingsdienst werkt sinds maandag achter gesloten deuren. Dit uit onvrede over de werking van de informaticatoepassing Smiley, dat schrijft La Capitale. Hoewel het personeel nog wel doorwerkt aan de te behandelen dossiers, kan men niet meer terecht op de dienst zelf. “We vragen van de universiteitsadministratie een werkbare informaticatoepassing eer we het werk hervatten”, aldus Didier Bajura,  hoofdafgevaardigde van de Centrale Nationale des Employés (CNE) aan de ULB.

Het systeem dat momenteel gebruikt wordt kon eerder al op veel kritiek rekenen. Ook de studentenafdeling van de socialistische vakbond FGTB had het inschrijvingssysteem al bekritiseerd. Studenten moeten vaak documenten meerdere malen scannen eer ze zich naar de dienst Inschrijvingen kunnen begeven, wat regelmatig aanleiding gaf  tot incidenten waarbij gefrustreerde studenten zich agressief gedroegen tegenover het personeel. Hoewel men de frustratie bij de studenten begrijpt, is de huidige situatie voor het inschrijvingspersoneel niet meer werkbaar. Het personeel is het beu dat het door de studenten wordt geviseerd wegens een programma waar het geen controle over heeft. Bovendien zijn de werknemers fysiek en psychologisch uitgeput.

De verantwoordelijke voor de coördinatie binnen het departement heeft  inmiddels ontslag genomen. De vakbonden geven aan dat het personeel het werk zal hervatten zodra er een efficiëntere informaticatoepassing beschikbaar is. De voorzitter van de ULB, Alain Delchambre heeft maandagavond al een gesprek gehad met de dienst Inschrijvingen, maar zonder resultaat.

Update: De ULB-studentenraad laat via haar facebookpagina weten dat de deadline voor inschrijvingen (20 oktober), ondanks de protestactie van de dienst Inschrijvingen, niet zal wijzigen. Late inschrijvers kunnen wel bij hun faculteit terecht en het inschrijvingsgeld kan ook online betaald worden. In gebouw E wordt ook nog een kantoor geopend waar studenten attesten kunnen aanvragen, betalingen kunnen afhandelen en hun studentenkaart kunnen ophalen.

0 Comment