Het Nieuws van Morgen, de begin-van-het-najaarseditie

Door Kenneth Pontzeele

Het nieuws van morgen, eindelijk vandaag. Studenten hechten aan rector/superpapa De Knop, Bart De Wever leidt soeverein de dans als het gaat over peilingen waar Bart De Wever goed in scoort en de vervrouwelijking van de Moeialredactie neemt ernstige vormen aan.

Rector De Knop blikt vooruit op de nieuwe generatie

Zoals elk jaar in deze periode migreren tienduizenden nieuwe studenten vanonder de vleugels van de moederkloek naar die van rector Paul de Knop. Een zware verantwoordelijkheid, dat spreekt voor zich. Wij vroegen onze rector welke problemen dit met zich meebrengt. “Studenten behandelen mij, en ook de rest van mijn academisch personeel, werkelijk als surrogaatmoeders”, klonk het. “Gisteren kreeg ik in mijn mailbox bijvoorbeeld weer een mail van een generatiestudent, die zich afvroeg waarom die vuile potten en pannen op zijn kersvers kot zo lang vuil bleven. en of daar niets aan gedaan kan worden, zoals thuis.” Blijkbaar zijn het niet enkel huishoudelijke taken waar de jeugd van tegenwoordig het lastig mee heeft. Ook voor academische onderwerpen blijven sommige studenten blijkbaar in hun oude gewoonten hervallen. Zo bracht een LO-student vorig jaar een briefje van zijn ouders mee naar de les, waarin stond dat hij geëxcuseerd mocht worden voor de zwemles. Hierbij zouden wij dan ook graag onze onvoorwaardelijke morele steun aanbieden aan de nieuwe generatiestudenten. Sterkte.

Bart De Wever voor rector

Na de ravissante uitslagen voor de N-VA in de peilingen voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen, doet BDW het blijkbaar ook goed voor een onverwachte positie: die van rector van de Vrije Universiteit Brussel. Er werd namelijk een opiniepeiling afgenomen door deze krant en de vakgroep Politieke Wetenschappen. Deze toont ons dat als er op dit moment rectorverkiezingen zouden zijn, De Wever, alhoewel hij nooit op enige manier verbonden is geweest aan deze instelling, een fenomenale 53 procent van de kiesgerechtigde stemmen zou halen. Dit is niet het enige neveneffect van het verpletterende electorale overgewicht van de Antwerpse roerganger. Eerder werd al bekend dat De Wever tot Snor van het jaar werd benoemd door de Antwerpse Snorrenclub. Ook zou bondscoach Marc Wilmots naar verluidt geprobeerd hebben om de Leeuw van Antwerpen op te roepen voor de selectie van de nationale ploeg.

Vrouwen in de meerderheid in hoofdredactie De Moeial

Er heeft een kleine revolutie plaatsgevonden in de Reyerslaan aan de Triomflaan. Deze Moeialeditie is namelijk de eerste van dit academiejaar die onder de verantwoordelijkheid valt van Stéphanie Romans, voltijds, openlijk en onbeschaamd vrouw. Ook secretaris Sarah Fellahi valt onder deze categorie, waardoor Joren Janssens als enige een Y-chromosoom in de schaal werpt in het leidinggevend orgaan van dit blad. Bij de gemiddelde 21-eeuwse studentenvereniging zou dit natuurlijk een vanzelfsprekendheid zijn, maar niet zo binnen de Moeial, bestuurd als zij daar zijn door aloude tradities, normen en waarden. In de woorden van een anonieme bron dicht bij de redactie: “In één woord: ouderwets, net zoals hun cryptostalinistisch politiek gedachtengoed.” Een tweede mannelijke bron die anoniem wenste te blijven, wist ons te vertellen dat dit resultaat van de hoofdredactieverkiezingen inderdaad voor enige spanningen had gezorgd binnen de redactie. Zo was er blijkbaar enige, ronduit seksistische en paranoïde vrees dat het – zelfverklaarde – kritische niveau zou lijden onder kookbijlages, fashion- en shoppingtips. Toen we een licht beschonken redactielid hierover aanspraken in Literair Café Luigi, kregen we volgende genuanceerde uitspraak: “Keukenprinses, dat zou nu nog eens een gepaste titel zijn voor een vrouw, met al dat gedoe”, klonk het. Waarna een vurig pleidooi werd gelanceerd voor een systeem van quota, om een minimumvertegenwoordiging van twee mannen verplichtend te laten opnemen in de statuten van het blad.

Volgende maand:

– Rector de Knop blikt terug op de afgelopen maand
– Bart De Wever verkozen als hoofd Sharia4Belgium
– Passioneel drama in Redactielokaal de Moeial

0 Comment