Bruksellive Review: Mo&Grazz, of was het Meh&Grazz?

Door Paola Verhaert

Met het aantal keren dat Jezus geprezen werd tijdens het optreden van Mo&Grazz mochten we verzekerd zijn van een vrijwaring van de zondagsmis ’s anderdaags. Of dit erg in ons voordeel speelde is maar de vraag, want feit is dat de liederen van zangeres Mo soms haast even prekerig aanvoelden. Samen met DJ Grazzhoppa, als we de organisatie mogen geloven al jaren één van Belgiës meest besproken dj’s, vormt Monique Harcum de soulband die de laatste noten deed weerklinken in een leeglopend Groentheater.

Deze tros muzikanten schippert ergens tussen hip hop, soul en funk en jammer genoeg raakten ze kant nog wal. De coherentie binnen de band was ver te zoeken, alsook het talent. Harcum heeft dan wel een timbre waar enigen jaloers op kunnen zijn, maar weet het helaas niet op de juiste manier te gebruiken. Terwijl zij het handvol aandachtigen de nacht al dansend trachtte binnen te loodsen, verdween de rest van de band uit haar ooghoek en bleven daar dan ook. Op verdere variatie was er evenmin hoop. Als toemaatje nodigden Mo&Grazz dan weer wel de zangeres uit die door het leven gaat als Voice. Die zoektocht kan men in Vlaanderen dus ook al staken.

Warm noch koud kregen we het hiervan, maar vermits het einde van Bruksellive met een rotvaart naderde konden we ons geen betere kandidaat inbeelden dan Mo&Grazz om de overblijvers in slaap te wiegen.

0 Comment