Bruksellive Review: The DeVilles

Voor een bijna leeg Groentheater Bruksellive mogen openen, het is geen dankbare taak. The DeVilles hebben een dik kwartier nodig gehad om het gaspedaal te vinden, maar eenmaal op snelheid kon dit trio uit Keerbergen toch uitpakken met degelijke bluesrock.

Keerpunt lag halverwege de set, toen de hemelsluizen opengingen. Daarvoor klonk het allemaal net dat tikje te gepolijst, te proper om van rauwheid te kunnen spreken. Goed voorbeeld was Old Skooler, een song die live echt nog wat meer peper in het achterste verdient.

Met het nummer Jerry werd die spiraal definitief omgebogen: eindelijk hoorden we de vuiligheid waar een degelijke bluesrockband niet zonder kan. Dance to the rhymes of Seasick Steve, hun hommage aan de Amerikaanse hobo/bluesster zou op dat fundament voortbouwen en afsluiter Time to dance werd een snedige finale.

Samengevat: degelijk, zonder meer, al mag ook wel onderstreept worden dat de drie heren zich er hoegenaamd niks van aantrokken dat ze voor weinig volk stonden te spelen. Ook niet toen er een heleboel herrie weerklonk tussen de nummers door, afkomstig van andere podia (wij vrezen het ergste voor Nouvelle Vague…). Laat dit een opsteker zijn: er zijn tijdens hun concert exponentieel meer toehoorders bijgekomen dan er vertrokken zijn. Dat is dan weer het voorrecht van festivalsopener te zijn.

0 Comment