Bruksellive Review: Barefoot & The Shoes

Door Piet Van de Velde

De heren zijn duidelijk vaste klant bij de kringloopwinkel. Zeker de de afdeling herenkledij van 1948 tot 1956 moet zo goed als leeggeroofd zijn door Barefoot. Maar buiten de vestimentaire aangelegenheden is deze groep een grote amateur op het gebied van muziek uit de hedendaagse periode.

Natuurlijk komen er vlagen Black Keys aanzetten tijdens hun optreden, maar Barefoot kopieert niet en breit ook niet verder op het repetoire van de Keys. De groep haalt zijn mosterd regelrecht uit deelfde platenkast. Soms lukte dat vrij aardig maar sommige songs waren nog dat tikkeltje te flauw om te kunnen overtuigen.

Het is ook altijd netelig wanneer een groep zich waagt aan grote klassiekers, want iedereen heeft deze songs al eens gespeeld en ze klinken dan ook vaak maar als flauwe doorslagjes van het origineel. Zeker een All Along the Watchtower van Jimi Hendrickx valt binnen deze categorie. Het gevaar om als een cliché over te komen verdriedubbelt wanneer een rockgroep wilt experimenteren met rap. Gelukkig brengen ze het er al bij al niet zo slecht af en geeft rapper Samuel L. Funkadelic nog een extra boost aan hun optreden.

Barefoot & The Shoes is waarschijnlijk op weg om een groep te worden wiens plaat essentieel zal worden voor een roadtrip met een aftandse Ford door het snikhete Louisiana. De songs zijn daar nu nog niet klaar voor maar het potentieel zit er wel.

0 Comment