Bruksellive Review: AIRPLANE, vliegen zonder kerosine

Door Piet Van de Velde

De winnaars van het kampioenschap van Brussel bevinden zich ergens tussen Madness en Manu Chao, niet verwarren met die andere Brussels electro-groep Aeroplane. De zanger probeerde het publiek op te zwepen zoals Adriaan Van den Hoof op ecstasy. In creativiteit blonken ze helaas nooit echt uit. De songs waren voor het grontendeels herbewerkingen van de culthit van Manu Negra Mala Vida.

Het pijnlijke van dergelijke skagroepjes is dat alles heel snel voorspelbaar begint te worden en Airplane was geen uitzondering op die regel. Zelfs met de beste wil van de wereld  hielp de cover van Jump for joy of de generiek van Tetris  daar bitter weinig tegen. Nu was het ook niet enkel smart, want het is altijd leuk om een goed bevolkte groep enthousiast te zien spelen, maar na drie nummers was de pret al van het podium weggeslopen.

Airplane ging in een blitz door hun set heen maar boeide weinig. Misschien was er te weinig zon om ska te kunnen spelen, maar dit vliegtuig had een te kort aan kerosine en dan halen de wetten van de fysica en van de muziekwereld je genadeloos neer.

 

0 Comment