Bruksellive 2012: De Moeial tekent present!

Aan het Groentheater vindt komende zaterdag (28 juli) de achtste editie van Bruksellive plaats. Een tiental bands en zo’n dertig dj’s zullen in de charmante nabijheid van het Atomium de mouwen opstropen. En de toegang? Die is nog steeds gratis. Houdt u intussen De Moeial in de gaten, dan mist u – zeker weten – helemaal niets van dit muziekfestijn. Reviews, foto- en sfeerreportages beloofd!

Wat in 2005 begon als een kleinschalig initiatief van de Brusselse jeugdhuizen, heeft intussen een vaste plaats verworven op de agenda van het wel erg festivalminnende Vlaanderen. De succesformule is even beproefd als efficiënt: een tot de verbeelding sprekende locatie, een kosteloze toegang en een publiek lokkende affiche. Onder andere Sleepers’ Reign, BRNS en Nouvelle Vague maken hun opwachting. Handig om weten: de MIVB legt gratis nachtbussen in vanaf iets na middernacht tot 3u (lijn N19).

De vrolijke ongedwongenheid die het festival typeert, wordt dit jaar echter iets meer aan banden gelegd: in tegenstelling tot de vorige edities, zal het festivalterrein in Ossegem Park volledig omheind zijn. Twee ingangen voor het publiek worden voorzien. Voorts worden ook blikjes Cara, Gluck of andere Karlsquellen van de site gebannen: drank kopen kan enkel op het festival zelf, wat volgens de organisatoren “een noodzakelijk kwaad is om volgende edities veilig te stellen.”

0 Comment