Ook kabinet Bruno De Lille wil niks weten van nieuwe MIVB-actie

Net als Brussels Vervoersminister Brigitte Grouwels (CD&V) zal ook het kabinet van Bruno De Lille (staatssecretaris voor Mobiliteit, Groen!) geen initiatief nemen om een algemene abonnementenactie voor studenten op poten te zetten.

Dat bleek maandag, toen het kabinet een delegatie van studentenvertegenwoordigers van de Brusselse instellingen ontving. Eerder deed Grouwels hetzelfde, al was De Lille zelf niet aanwezig. Ook volgens De Lille is er geen geld voor een algemene actie die zowel voor de Nederlands- als Franstalige studenten zou gelden.

Beursstudenten zouden, eventueel, wel van een verminderd tarief kunnen gaan genieten. Er moet wel nog onderzocht worden “over hoeveel studenten het dan precies zou gaan” en “hoeveel het allemaal zou kosten.” Dat betekent: onder ernstig voorbehoud.

Ook dat oude pijnpunt, het gebrek aan aanspreekpunt, werd aangehaald. Het al zo vaak beloofde overleg tussen studenten en autoriteiten, in dit geval de gemeenschapscommissies, werd opnieuw in het vooruitzicht gesteld. Het kabinet overweegt om dat aanspreekpunt op te nemen in het beleidsplan voor 2013.

0 Comment