Grouwels blijft onverbiddelijk: geen extra tussenkomst Gewest voor abonnementen

Het overleg van vanmiddag tussen Brigitte Grouwels, Brussels minister voor Vervoer, en een afvaardiging van studentenvertegenwoordigers van vanmiddag, heeft nogmaals verduidelijkt dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest geen bijkomende inspanningen zal doen voor MIVB-studentenabonnementen. Dat betekent dat het tarief voor volgend academiejaar meer dan waarschijnlijk van 102 naar 204 euro zal stijgen.

“We doen al heel veel”

Nadat begin deze week het nieuws naar buiten kwam dat Br(ik geen actie voor voordelige MIVB-studentenabonnementen (dit academiejaar 102 euro) meer op touw zou zetten, was de verontwaardiging onder de studentenpopulatie groot. Een facebookpagina gesteund door meer dan duizend mensen en een open brief van de vier studentenvertegenwoordigers in Br(ik waren daar de weerspiegeling van.

Nadat Grouwels eerder deze week nog onbewogen leek te reageren op de brief, nodigde ze vanmiddag enkele studenten uit om over de kwestie te overleggen. De verzoeningspoging van het kabinet leverde echter niet veel op. Grouwels blijft bij haar standpunt: “Het gewest doet al heel veel door schoolabonnementen aan 204 euro aan te bieden”, was de boodschap. Volgens Grouwels zou het gewest vijf miljoen euro moeten vrijmaken als het de Vlaamse actie zou overnemen, en dat budget is er niet.

Voorts werd er (andermaal) een gestructureerd overleg beloofd tussen het gewest en de instellingen. De studenten zouden daar ook in betrokken worden, klonk het, maar erg concreet zijn die plannen nog niet.

0 Comment