Grouwels niet van plan om MIVB-actie over te nemen

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest lijkt geen extra geld te willen vrij maken voor MIVB-studentenabonnementen. Dat liet Brigitte Grouwels, Brussels minister voor Mobiliteit (CD&V), uitschijnen aan onze collega’s van brusselnieuws.be en TV Brussel.

“We willen er op wijzen dat het Gewest al zeer veel doet voor de Brusselse studenten”, zegt Grouwels in een reactie op de open brief van de vier studentenvertegenwoordigers in Br(ik (lees hier). “Zij kunnen een MIVB-jaarabonnement krijgen voor 204 euro, minder dan de helft van het gewone tarief. Het is jammer dat Br(ik hier een last van de Vlaamse Gemeenschap probeert door te schuiven naar het Brussels Gewest.”

Stéphanie Romans, één van de auteurs van de open brief, vindt de tariefverdubbeling tot 204 euro alvast geen “voordelig tarief”. “Studenten kopen dat abonnement in een periode waarin ze al heel wat kosten maken: inschrijvingsgelden, cursussen, een huurwaarborg,… Nog eens 100 euro extra voor een MIVB-abonnement, is een bijkomende hap uit het budget. En geloof me, in een stad als Brussel is zo’n abonnement cruciaal. De fiets is echt geen alternatief.”

Grouwels wijst er verder op dat de Franstalige studenten ook in rekening dienen genomen te worden. Dan spreken we over 80.000 studenten. “Daar hebben we het budget niet voor”, zegt de minister.

Zo lijkt er ook bij het Gewest weinig begrip te bestaan voor de stijgende kostprijs van het studentenleven in Brussel.

0 Comment