Het Nieuws van Morgen: De Moeialeditie

Het nieuws van morgen, eindelijk vandaag. Paris Hilton is helemaal niet dom, lomp en famous; integendeel, ze verricht hard labeur om een Belgische master-na-master in de wacht te slepen. Verder fluister men in de wandelgangen dat de hoofdredacteur van De Moeial niet helemaal diegene is die hij zegt te zijn.

Nieuwe kandidaat voor het hoofdredacteurschap van De Moeial: Paris Hilton

Het bezoek van de Amerikaanse ster Paris Hilton aan België was niet louter toevallig. De gerenommeerde roddelbladen De Morgen en De Standaard berichtten uitvoerig over haar bezoek aan het bucolische Antwerpen. De ware toedracht van haar komst had echter een serieuzer karakter. De rijke erfgename heeft zich begin het academiejaar 2011-2012 ingeschreven in de ManaMa-masterclass American Studies, die de VUB organiseert tezamen met de andere Vlaamse universiteiten. In het geheim werkt ze al bij De Moeial sinds 2011. Om haar in stilte te laten werken heeft de hoofdredactie besloten om haar het pseudoniem Tim Trachet te geven. Ook zou ze in de running zijn voor het hoofdredacteurschap. Paris Hilton belooft als hoofdredacteur meer nadruk te leggen op het socio-economische debat in Oost-Timor en vrouwenrechten in het Parijse 16de arrondissement. Ze is ook bereid om zelf geld in De Moeial te steken zodat het blad  niet afhankelijk hoeft te zijn van de financiële situatie van de VUB.

De Moeial excuseert zich oprecht

Het imagoprobleem van De Moeial wordt eindelijk aangepakt. De harde journalistiek maakt veel ongewilde slachtoffers. Uit een recent onderzoek van SKEPP is gebleken dat minstens 89,7 % van de Europese bevolking zich op een of andere manier aangevallen voelt door De Moeial. 10,2 % van de Europese bevolking voelt zich dan weer geschoffeerd door De Moeial omdat het studentenblad nog geen persoonlijke aanval heeft gelanceerd aan hun adres. Daarom wil De Moeial een lijst publiceren van mensen aan wie ze zich kweet-ni-hoe oprecht zou willen excuseren: de VUB en andere instellingen van het hoger onderwijs, de raad van bestuur van de VUB en van andere instellingen van het hoger onderwijs, de studentenraad van de VUB en van andere instellingen van het hoger onderwijs, de Israël-lobby, de Palestina-lobby, de fans van dubstep, de fans van Bob Dylan, SKEPP voor het vervalsen van onderzoeken, de Vlaamse media, de Vlaamse Beweging, de Waalse Beweging, de Beierse gemeente Bierendaffel, Ceausescu, Pieter Bonte, liberalen, extreemlinks, eco-terroristen, kunstenaars, alle Nederlandse voetbalelftallen sinds het uiteendrijven van de continenten, mensen met een niet-hilarische handicap, mensen met een hilarische handicap, sofisten, religieuze entiteiten, en eenieder die niet vermeld werd in deze lijst.

Hoofdredacteur De Moeial stiekem werkzaam bij staatsveiligheid

Uit interne documenten van de Belgische staatsveiligheid die in handen van Wikileaks gevallen zijn, blijkt niemand minder dan de hoofdredacteur van De Moeial een undercoveragent te zijn van de geheime dienst. Hij maakt deel uit van een grote operatie die de naam Ratspotting kreeg. Deze zou als doel hebben om staatsgevaarlijke dreigingen in de kiem te kunnen smoren, vooraleer de redactieleden van De Moeial doorgroeien naar bladen of kranten die daadwerkelijk gelezen worden. Met dit doel infiltreerde Klaas Rubens (zijn echte naam, nvdr.) drie jaar geleden in de redactie van het studentenblad. En met succes, zo klinkt het in interne mails: “Hoewel we even twijfelden of we niet wat optimistisch waren geweest in het kiezen van zijn leeftijd, gelooft de redactie nog altijd dat hij een jonge twintiger is.”

De staatsveiligheid ontkent intussen alle beweringen. De mails in handen van Wikileaks zouden niet authentiek zijn. “Het gaat hier waarschijnlijk om een grap van een misnoegde lezer of abonnee. Als je zoveel mensen tegen het zere been schopt, is het niet ondenkbaar dat iemand op deze manier wil zorgen voor interne strubbelingen om zo de werking te dwarsbomen.” Ontkennen dat de veiligheidsdienst inlichtingen verzamelt over De Moeial doet men weliswaar niet. “De staatsveiligheid moet mogelijk ideologisch extremisme en schadelijke sektarische organisaties opsporen en in de gaten houden. Je zou kunnen zeggen dat De Moeial onder die twee categorieën valt, de kans bestaat dus zeker. Dergelijke informatie mag ik echter niet vrijgeven”, aldus een medewerker die anoniem wenst te blijven.

0 Comment