Rockrace 2012: Vijfde en laatste preselectie

Een Rockraceverslag komt nooit te laat, maar steeds op tijd. Wie is de winnaar van de vijfde voorronde en tevens de laatste finalist? Plaats van gebeuren: KultuurKaffee.

Door Piet Van de Velde

Cody & The Albatross

De tijd dat groepen bestonden uit de klassieke drievuldigheid bas-drum-gitaar is voorbij, want ook Cody & The Albatross komen aandraven met een numerieke sterkte. Spijtig genoeg benutten ze die niet echt. Het is allemaal wat braafjes en afgelijnd. Jurylid SDG riep nog dat ze “meer buzz” moesten geven, maar de boodschap kwam pas aan tijdens het laatste nummer. De rest van de set waren doordeweekse popsongs met een jaren ‘80-gevoel.

Furry Roadkill

Helemaal iets anders dan de tweede groep, namelijk ska/metal/punk. Helaas weet iedereen dat deze combinatie nog nooit in het verloop van de wereldgeschiedenis aan te raden is geweest. Hier wat grunten, daar wat stoere powerchords en telkens proberen het volume nog wat luider te krijgen. Dergelijke sturm-und-drang-rock wijst meestal op een impotentie om een degelijke song te schrijven en Furry Roadkill was geen uitzondering op deze regel. Hopelijk heeft de groep zich tenminste geamuseerd.

Band of Willies

Na wat over en weer geroep tussen de groepsleden en de mannen van de installatie besloten de leden van Band of Willies de eer aan zichzelf te houden en hun materiaal op te bergen. Aan de ene kant kunnen we respect opbrengen voor de keuze om geen afbreuk te doen aan hun artistieke stijl, aan de andere kant geven ze zo de finaleplaats weg aan Cody & Albatross. Een geluk dat zich voor de finale wel al een aantal zeer sterke groepen heeft geplaatst.

Winnaar: Cody & The Albatross
Plaats: Kultuurkaffee, 27 maart 2012

Op 2 mei vindt de finale van de Rockrace plaats in de AB Club. Tickets kosten vijf euro. De vijf kanshebbers; Bamboo Avenue (VUB), Float Fall (EhB), Franklin Barefoot (VUB), Sky Castles (EhB) en Cody and the Albatross (HUB).

0 Comment