Huidig rector De Knop enige kandidaat voor rectorverkiezingen

Paul De Knop zal meer dan waarschijnlijk zichzelf opvolgen als rector aan de Vrije Universiteit Brussel. De 57-jarige De Knop is de enige kandidaat voor de rectorverkiezingen.

Vanmiddag om 12u was de deadline voor kandidatuurstellingen. Op de daaropvolgende verkiezingscommissie zijn er geen bezwaren geuit, zodat de kandidatuur van De Knop officieel goedgekeurd is. Er is wel nog een beroepsperiode.

Zonder ongelukken begint De Knop in mei dus aan zijn tweede mandaat. In 2008 volgde hij Ben Van Camp op. Daarvoor was de Antwerpenaar decaan van de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie. Ook was hij adjunct-kabinetchef van Bert Anciaux, toenmalig minister van Sport, en voorzitter van de Raad van het Gemeenschapsonderwijs.

0 Comment