Studentenverkiezingen: nog maar vijf kandidaten

Op maandag 12 maart, om twaalf uur ’s middags, lopen de kandidatuurstellingen af voor de studentenverkiezingen. Vandaag (vrijdag, omstreeks half twee), één werkdag voor het verstrijken van de deadline, heeft het Secretariaat van de Raad slechts vijf geldige kandidatuurstellingen ontvangen.

Met nog enkele dagen te gaan, ziet het er slecht uit voor de VUB-Studentenraad. Van de 29 te verdelen zetels in de Raad van Bestuur, Onderwijsraad, BAST (studentenraad van de associatie met de Erasmushogeschool) en de Plenaire, zijn er tot op heden maar vier verzekerd van een student. Voor de faculteit ES zijn er immers al twee kandidaten die het tegen elkaar zullen opnemen. De verkiezing voor de Plenaire, die niet per faculteit gaat, telt voorlopig maar twee gegadigden.

25 van de 29 zetels wachten dus nog op een geëngageerde student. Maandag weten we of de schade al dan niet beperkt wordt.

0 Comment