Tweede editie ‘Week van de Verlichting’

De Week van de Verlichting is dit academiejaar aan zijn tweede editie toe. Van 19 tot 24 maart organiseert een team van huidige en oud-VUB-studenten een hele reeks evenementen die in het teken staan van Verlichting en Vrijzinnigheid.

Heel wat sprekers die vorig jaar al van de partij waren, zullen ook dit jaar weer hun opwachting maken. Zo staan Dirk Verhofstadt, Paul Cliteur en de onvermijdelijke Johan Braeckman op de fiche.

De boekenbeurs werd dan weer beperkt tot één dag (donderdag). Onder andere ASP, Passa Porta, De Historische Uitgeverij en ’t Profijtelijk Boeksken zullen er een standje hebben.

Afsluiten doet de Week van de Verlichting met een heus studentencongres. Studenten kunnen discussiëren over bijzonder interessante thema’s als verbetergeneeskunde, robo-ethiek, slaaptekort, mindfulness en goeie seks. Aansluitend is er een tonzitting. Naar verluidt zal er een biervat getrakteerd worden.

Meer info op de website van de ‘Week van de Verlichting’.

0 Comment