Studentenverkiezingen voor de deur

Nog tot 12 maart kunnen VUB-studenten zich kandidaat stellen voor de studentenraadsverkiezingen. Er zijn, zoals vanouds, verkiezingen voor de Raad van Bestuur, Onderwijsraad en Studentenraad. Ook voor de studentenraad van de Brusselse associatie (BAST) worden opnieuw studenten gezocht. De verkiezingen lopen van 26 maart tot 23 april.

Grote uitdaging: 25 procent van de studenten zullen hun stem moeten laten gelden. Hiermee legt de VUB de lat hoger dan de decretale norm van 10%.

Een grootschalige campagne om studenten warm te maken voor broodnodig engagement, blijft aan de VUB evenwel uit. Aan de UGent is die er wel. Onder de naam ‘Durf Doen!’ hebben de Gentse Studentenraad en de verschillende conventen al sinds begin dit jaar de handen in elkaar geslagen.

In ieder geval ligt de nadruk van de VUB-Studentenraad op de persoonlijke benadering. Via-via zullen de postjes dus wel bezet raken.

(rc)

0 Comment