Het Nieuws van Morgen – Geparfumeerd met lentebloesems

Door Kenneth Pontzeele

Het nieuws van morgen, eindelijk vandaag. Rik Torfs vraagt zich af in welk jaar we leven, wie hij is, hoe zijn partij heet en wie de president van de VS weer was. Verder: de romance tussen Pinochet en Thatcher en het kopen van stemmen voor de rectorverkiezingen middels… Clooneykoffie.

Rik Torfs verontschuldigt zich

Het was een ontredderde Rik Torfs die gisteren op een emotionele persconferentie verplicht werd toe te geven dat hij “werkelijk geen idee” had dat hij zich ooit écht had aangesloten bij de CD&V. “Ik ging er vanuit dat ik door de journalist ondervraagd werd in mijn hoedanigheid als professor Kerkelijk Recht, en iemand die dus een kritische mening mocht hebben over een zogenaamde christen-democratische partij”, klonk het bedeesd.

De coryfee van de KUL dacht ook dat zijn opmerkingen over het ideologisch deficit van de partij niet zo ernstig zouden geïnterpreteerd worden nadat enkele maanden geleden bekend werd dat hij een weddenschap gewonnen had door “enerzijds, anderzijds” oprecht te slijten op een partijcongres. “Natuurlijk is dat voor een verkozen CD&V-parlementslid enkele bruggen te ver, en als ik dat écht zou zijn, wil ik mij uiteraard oprecht verontschuldigen.” Vervolgens vroeg hij zich luidop af wanneer die “partijraad” zich dan wel afspeelde, “of dat wekelijks was of zo”, “of er daarna nog bussen terug naar huis rijden” en of zijn adres dan wel juist stond neergeschreven in de rolodex van Wouter Beke, want voor zover hij zich kon herinneren had hij daar nog nooit een uitnodiging voor gezien.

Sequel The Iron Lady

Na The Iron Lady, de bekroonde film over het leven en lijden van de IJzeren Dame, staat er al een tweede film over Margaret Thatcher in de steigers. Dit kondigde regisseur Phyllida Lloyd aan op een persconferentie na de Oscar-uitreiking. Na de kritische reacties op de donkere ernst van het eerste deel, gaat het er in deze prent iets lichtvoetiger aan toe. Het hoofdthema betreft de tot nu onderbelichte romance tussen Margaret Thatcher en Augusto Pinochet. Die twee leerden mekaar namelijk veel vroeger kennen en hadden een meer passionele relatie dan tot nu toe bekend was. Ze ontwikkelden een romance na een gezamenlijke deelname aan een School of the Americas-congres voor vrijheidsminnaars.

Orgelpunt van deze romcom wordt een indrukwekkend, Bollywood-geïnspireerd, zang- en dansnummer in het Estadio Nacional, het befaamde voetbalstadion in de Chileense hoofdstad Santiago, waar de prille dictator na zijn geslaagde machtsovername de communistische oppositie kennis liet maken met de geneugten van het vrijemarktkapitalisme. De voorlopige werktitel voor deel twee is My Fair Right Lady. Voor de geïnteresseerde lezers: de Brusselse afdeling van het Liberaal Vlaams StudentenVerbond heeft al een subsidieaanvraag ingediend bij de Studentenraad in de hoop een limousinekaravaan te kunnen organiseren naar de avant-première.

Rectorverkiezingskoorts

Aandachtige studenten hebben het vast al geroken in de prille lentelucht: de rectorverkiezingen zijn in aantocht. In Gebouw M is dan ook het herverkiezingscomité van rector de Knop in actie getreden. Net zoals bezorgde burgervaders overal te lande, doet onze rector er alles aan om zijn herverkiezing veilig te stellen, wat voor niemand onopgemerkt blijft. Zo is in de schoot van de groendienst een task-force opgestart om de belofte van onze rector dat de studenten en proffen met propere schoenen hun les zouden kunnen aanvangen, eindelijk in te lossen. Als eerste actiepunt zouden alle bomen, struiken en al het andere pré-compost verwijderd worden van de campus. Ook zou in navolging van het sportveld het overblijvende gras op onze voormalig groene campus vervangen worden door kunstgras.

Naar het personeel wordt de gulle hand van de rector ook uitgereikt. Zo krijgen alle faculteitssecretariaten via een lucratieve sponsordeal met een bekend espressobedrijf een nieuwe koffiemachine. “Echt een toffe koffiezet, die van George Clooney en god enal!”, klonk het bij een dolenthousiaste bron binnen een prominente onderzoeksgroep, die weliswaar anoniem wenste te blijven.

Verdere geruchten zeggen dat voor mogelijke tegenkandidaten een onverwachte promotie is gevonden aan de net opgerichte GULAG-onderzoeksgroep in de kelders van Campus Jette. De wilde geruchten suggereren zelfs dat de rector geprobeerd zou hebben om de redactie van het notoir kritische studentenblad ‘de Moeial’ te paaien met de belofte van een lokaal met werkende internettoegang en wat extra hi-tech materiaal. Bij het ter perse gaan was nog niet bekend of deze kritische luizen zich zomaar laten omkopen met goedkope electronica. Wel zou één hardwerkende journalist, die uiteraard anoniem wenst te blijven, willen opmerken dat het laatste iPhone-model er wel héél aantrekkelijk uitziet. Herverkiezingssteun-aantrekkelijk, om specifiek te zijn.

0 Comment