Liebaers vervangt Boelaert als bestuurder bij Br(ik

Lieven Boelaert is aan zijn laatste dagen bezig bij Br(ik. Per 1 maart verlaat hij de de organisatie. Dirk Liebaers, momenteel algemeen coördinator bij de Studentenvoorzieningen van de Erasmushogeschool, zal hem opvolgen als gedelegeerd bestuurder.

Br(ik, een acroniem voor Brussel & Ik, is een organisatie die is opgericht in de schoot van de Nederlandstalige hogeronderwijsinstellingen. Het houdt zich onder andere bezig met het beleid rond de particuliere kotenmarkt, de MIVB-abonnenten voor studenten en de promotie van Brussel als studentenstad. Eerder deze maand raakte nog bekend dat de fusie tussen Quartier Latin en VLOPHOB eindelijk in kannen kruiken was.

“We zijn in de beste verstandhouding en in onderling overleg uit elkaar gegaan”, aldus Boelaert, die tevreden terugkijkt op zijn 2,5 jaar als dagelijks bestuurder bij Quartier Latin en Br(ik. “We hebben een mooie weg met Br(ik afgelegd. De fusie is eindelijk rond en er staat een frisse jonge organisatie die Brussel als studentenstad vooruit zal helpen. De stijgende instroom van studenten die naar Brussel komen, is een teken dat Brussel de jongeren meer en meer aanspreekt. De tijd dat er in Brussel meewarig naar studenten gekeken werd, is ook voorbij. Dat was bij mijn aankomst wel even anders.”

Dat Boelaert net nu vertrekt, enkele weken na de officiële fusie, vindt hij niet vreemd. “Je kan niet altijd je eigen weg kiezen. De Raad van Bestuur was het niet altijd eens met mijn visie over het Brussels kotenbeleid. Ze vond ook dat ik bij bepaalde dossiers iets te veel initiatief heb genomen. In ieder geval, de vertrouwensband werd minder en uiteindelijk hebben we besloten dat ik de organisatie verlaat.”

Toen Boelaert bij Quartier Latin aankwam, verkeerde de vzw in crisis, niet in het minst financieel. Vooral het internationaal studentenhuis BISC was een strop rond de nek. “We hebben het exploitatietekort tot 40 procent teruggedrongen, maar het zware huurcontract blijft een grote last die we niet zomaar kunnen doen verdwijnen. Er zijn nog steeds wat structurele problemen bij het oude Quartier Latin, maar we komen van ver.”

Belangrijkste voor Boelaert, is dat de studenten in Brussel meer en meer meetellen. “De stijgende instroom kan zelfs nog beter. Als de reclamecampagnes maar een eerlijk beeld van Brussel ophangen en de jongeren weten aan te spreken.”

0 Comment