Cafétip: Café Walvis

Door Piet Van de Velde

De Walvis is gesitueerd op de hoek van de Vlaamse Steenweg en de Dansaertstraat, dichtbij metrostation Graaf Van Vlaanderen. Het café doet zijn naam eer aan met zijn nautisch interieur. De eigenaars zijn dezelfde mensen als die achter De Markten, ergo ze schuwen geen hippe feestjes, zoals bijvoorbeeld Mad Men-party’s. Op geregelde basis organiseren ze er optredens van Belgische en internationale groepen.

Je kan er ook binnenspringen voor een late snack, want de keuken blijft open tot 22u30. Op de menukaart staan de klassiekers zoals een croque monsieur, maar je kan er ook iets exotischer kiezen zoals tapas. De bierkaart bevat buiten de klassiekers ook een aantal minder gekende bieren. Een aanrader is de Papagei.

Locatie: Rue A.Dansaert 209, 1000 Brussel

0 Comment