Nieuwe wind binnen FEF na strubbelingen

Na het ontslag van Ludovic Voet als voorzitter van de Federale Raad van de FEF ( Fédération des Étudiants Francophones, overkoepelende organisatie voor Franstalige studentenraden, nvdr.)  begin november, kwam die op 28 november samen om een nieuw bestuur te kiezen. Het nieuwe bestuur, dat verkozen werd met 86% van de stemmen, zal bestaan uit Jérôme Lechien, Kévin Henry en Jérôme Van Ruychevelt. Voet moest opstappen wegens kritiek over zijn vermeende vermenging van zijn functie als voorzitter en zijn activiteiten als militant bij Comac (jeugdbeweging PVDA+, nvdr.).

Er werd ook, teneinde rust te brengen binnen de FEF na de afsplitsing van de studentenraden van Namen en Bergen, een covoorzitter voor de Raad van Bestuur verkozen. Huidig voorzitter Michaël Verbauwhede zal voortaan worden bijgestaan door Johan Verhoeven, student aan de UCL en tevens studentenraadslid van de Assemblée générale des étudiants de Louvain (AGL). Verhoeven behaalde 53% van de stemmen. Tevens werd er een dossierverantwoordelijke gekozen die de Raad van Bestuur moet versterken: 70% van de stemmen gingen naar Alexandre Hublet, lid van de studentenraad van de ULB (Bureau des Étudiants Administrateurs).

Deze verkiezingen moeten passen in een interne vernieuwing van de FEF, die de gemoederen zou moeten bedaren. Naast een herziening van de statuten stelt de Raad van Bestuur ook een nieuwe algemene politieke verklaring voor aan de Federale Raad op 10 december, waarover dan een vertrouwensstemming zal plaatsvinden.

0 Comment