Inbraak bij XL Air

In de nacht van 3 november is er ingebroken in het lokaal van de studentenradio XL Air. “De schade valt al bij al nog goed mee”, zegt Tomas Vogels, algemeen coördinator van XL Air. “Het lokaal is overhoop gehaald en de daders hebben onze drankvoorraad meegenomen.” Er is geen enkele informatie over de identiteit van de daders. Tijdens de bewuste nacht was er ook veel activiteit op de campus, want de facultaire studentenkringen waren bezig met hun studentikoze dopen. Het lokaal van XL Air bevindt zich tegenover de universiteitsbibliotheek en naast de lokalen van de facultaire studentenkringen.

Er werd luidop gesuggereerd dat deze inbraak als intimidatie bedoeld was ten opzichte van de studentenradio. Vogels nuanceert: “Ongeveer een zesde van onze medewerkers studeren op de VUB. Ik zie dus geen reden waarom het studenten van de VUB zouden zijn. Overigens vind ik dat er geen overhaaste conclusies moeten worden getrokken en dat dit voorval niet afgeschilderd moet worden als een “intimidatie-inbraak”. We bekijken het bij XL Air allemaal als een geïsoleerd geval.”

Gerelateerd nieuws: Vogels liet weten dat het contact met de studentenraad van de VUB nu beter verloopt en dat het dossier van XL Air de goede richting opgaat. “Eerst hadden we niet echt een concreet beeld wat de studentenraad van ons verwachtte, maar er is nu een dialoog zodat we nu beter kunnen inspelen op hun eisen.”

0 Comment