Saint-Vé gaat gewoon door op Zavel

Even de tanden laten zien en zie: de jaarlijkse viering van Sint-Verhaegen op de Zavel zal ook dit jaar op zijn vertrouwde stek doorgaan. Dat wist BSG-voorzitter Sam Vancampenhout de redactie te melden. Het verlossende telefoontje kwam van de persverantwoordelijke van burgemeester Thielemans. Het voorziene paviljoen van de handelaars zal dus pas na 18 november opgetrokken worden.

De commotie ontstond toen de handelaars op de Zavel, met het oog op een culinair festival, besloten om een paviljoen op te richten. Echter, dat zou ervoor zorgen dat St.Vé op een andere locatie moest doorgaan. Frappant, gezien de decennialange traditie van de Brusselse studenten, die meteen in actie schoten en via facebook meer dan 3000 studenten aan hun groep konden binden. Ook zou er vandaag (maandag) een mars naar het Brusselse stadhuis doorgaan, om daar de gemeenteraad op de hoogte te brengen van de grieven.

Dat is echter niet meer nodig. “Maandagvoormiddag werd ik rond de klok van elven gebeld door de persverantwoordelijke van burgemeester Thielemans”, aldus Sam Vancampenhout, voorzitter van het VUB-studentengenootschap BSG-GTGV. “Die wist me te melden dat St. Vé gewoon zal doorgaan op de Zavel. De handelaars zullen even moeten wachten met hun paviljoen”, zei hij hoorbaar opgelucht.

Of de manifestatie aan het Brusselse stadhuis vandaag nog doorgaat? “Dat is nu niet meer nodig. In  de plaats geven we een vat aan het KultuurKaffee.” De Brusselse student mag dus opgelucht ademhalen: er wordt niet geraakt aan hun St.Vé. Dit jaar althans niet.

0 Comment