Het Nieuws van Morgen – De Wall Street-editie

Het nieuws van morgen, eindelijk vandaag. Chaos op de wisselkoers, de link tussen Pieter De Crem en de begrafenislobby en de zeven magere jaren voor de VUB die aangebroken zijn na een financiële kater.

Door Kenneth Pontzeele

Wisselkoers Israeli – Palestijn: 1 – 1027

Commotie op de beurzen. Er is een storm op de markt, belust op futures in Israëlische soldaten, na de bekentenis van de Israëlische regering dat 1 Israëlische soldaat 1027 Palestijnen waard zou zijn. Een detachement traders uit de City of London zou zelfs op prospectie zijn naar de bezette gebieden. Gevreesd wordt dat deze Israëli-bubble zou leiden naar nog een verdere tegenslag in de globale economie.

De Crem en de begrafenislobby

Na zijn onvermoeibare kruistocht om Afghanistan en Libië te bombarderen naar de vrijheid, democratie en McDonalds heeft minister De Crem een nieuwe groep gevonden om in zijn naam de vooruitgang te katapulteren: de asielzoekers. Die moeten, zo heet het, in de aankomende donkere winterdagen het duwtje in de rug krijgen om eindelijk uit de klauwen van de gesubsidieerde luiheid te klauteren. Dus nam onze minister het dappere besluit om ze niet nog een jaar te laten parasiteren in verwarmde legerkazernes. Recente documenten, vrijgegeven via de geheimzinnige organisatie VUB-leaks, werpen echter een ander licht op de heroïsche motivaties van De Crem. Er blijken namelijk verdachte donaties gemaakt te zijn richting de partijkas van de Vlaamse Christendemocraten vanuit de internationale Big Burial-lobby. Deze groep verenigt alle grote spelers uit de internationale crematorium-, bekistings- en grafkeldersindustrie en is dus natuurlijk bezorgd over een al te laag sterftecijfer, zeker in West-Europa, waar de oneerlijke concurrentie met de moderne geneeskunde meer en meer nefast lijkt voor wat ooit een bloeiende industrie was.

VUB ontkent financiële flater

De onthullingen vanwege VUB-leaks zorgden ook op onze alma mater zelf voor enige schokgolven. Het gerucht dat rector de Knop betrapt zou zijn met een juten zak baar geld aan de self-banking automaat van de ING werd in alle toonaarden ontkend te gebouw M. De feiten spreken nochtans voor zich. In de vrijgegeven cables staat zwart op wit dat de Vrije Universiteit Brussel omvangrijke investeringen had in Dexia. En vervolgens dat onze rector, via zijn uitmuntende politieke connecties, net op tijd naar het dichtsbijzijnde Dexia-kantoor kon rennen om daar subito presto de VUB.

0 Comment