VUB ziet Herman Matthijs naar UGent vertrekken

Twee weken nadat bekend werd dat Marc Cogen door de UGent naar de VUB werd gedetacheerd, blijkt dat Herman Matthijs de omgekeerde beweging maakt. De beslissing dateert van 1 oktober.

Herman Matthijs doceerde aan de faculteit Politieke, Economische en Sociale Wetenschappen onder meer de vakken Bestuurswetenschappen en Overheidsmanagement en Politiek en Openbare Financiën en was toegewijd deelnemer aan het maatschappelijke debat. De VUB ziet dus een van zijn uithangborden andere oorden opzoeken.

De motieven van Matthijs’ vertrek zijn onduidelijk. In een reactie ontkende Matthijs dat een wenkend hoogleraarschap aan de UGent aan de basis lag van de beslissing. Bij de VUB lag die benoeming naar verluidt minder voor de hand. Op reacties uit het VUB-kamp is het wachten tot begin volgende week.

0 Comment