Cafétip: La Parenthèse

Op een steenworp van station Etterbeek bevindt zich de meest authentieke, bruine en onderschatte kroeg van de overblijfselen van de VUB-studentenbuurt Etterbeek/Elsene. De Parenthèse – Chez Marie voor de vrienden – is al wel eens een tweede thuis voor enkele VUB-proffen en ondergetekenden en beschikt over een hondstrouw cliënteel. Het is een heus dagcafé, ideaal voor de ontbijtpint (De Moeial wil op geen enkele manier alcoholgebruik in de ochtend aanmoedigen of promoten, nvdr.). Geniet tijdens uw cafébezoek ook van de zwoele klanken van Radio Nostalgie.

Aan de muur: voetbalsjaals van god en klein pierke, sportfoto’s en een paar wapenschilden van verdwaalde regionale studentenkringen. Het café is ook haar volkse achterban nog niet vergeten, de prijzen zijn er nog altijd zeer democratisch, zelfs in deze economisch barre tijden. Voor een pint betaalt u slechts anderhalve euro. Met een beetje geluk krijgt u er ook nog een schoteltje nootjes bij (in het Frans: cacahuètes). Trouwens, mocht u er ooit belanden en er kruipt iets harigs langs uw been, vrees niet: dit is waarschijnlijk één van de twee trouwe viervoetertjes van de kasteleine (of de baard van een onzer redacteuren na een uit de hand gelopen middag). Weet dus wat u te wachten staat!

Locatie: Kroonlaan 420, 1050 Elsene

(sr, kp)

0 Comment