Cafétip: Poechenellekelder

Het is zo’n café waar je bewust voorbij loopt, want het is vlak tegenover Manneken Pis gelegen. Overdag zitten er inderdaad nogal wat toeristen, maar ’s avonds is het gezellig bij de Polichinellen, marionetten bekend uit de commedia dell’arte. De poppen versieren de muur, samen met oude reclameborden, schilderijen en andere objecten die aan vervlogen Brusselse tijden doen denken. Het is werkelijk een Elysium voor folklore.

Bij aanvraag mag men een slok bier degusteren vooraleer men aan het volle glas begint, een gegeven dat onze redactie zeker aanmoedigt. Zo kan men er Oude Geuzes en Gouden Carolussen van het jaar 2000 proeven – tegen ietwat hoge prijzen, maar goed. Naast het nodige uitgebreide assortiment Belgische bieren worden er ook jenevers, hapjes en echte kipkap aangeboden. Het café sluit jammerlijk genoeg redelijk vroeg, het is dus een ideale starter.

Locatie: Eikstraat 5, 1000 Brussel

0 Comment