Uitslag studentenverkiezingen 2011

Uw vertegenwoordigers voor het volgende jaar zijn bekend. De verkiezingen liepen dit jaar gelukkig een pak vlotter dan de voorbije jaren. Zo werd het quorum deze maal, op de valreep, tijdens de eerste ronde gehaald. Iets wat al jaren niet meer was gebeurd.

Wat echter te betreuren valt, is het feit dat geen enkele allochtone kandidaat figureert op de lijst van verkozenen. Enkel vorig jaar, met slechts 8 kandidaten voor 8 zetels in de plenaire, slaagde een allochtone student om verkozen te raken. Dit jaar, naar goede gewoonte, zoals de jaren daarvoor, raakte geen van de kandidaten met ‘exotische namen’ in de top 8. Een spijtige vaststelling. Positief is echter wel dat dit jaar het aandeel vrouwelijke vertegenwoordigers sterk omhoog is gegaan. Gender-pariteit lijkt nog niet bereikt, maar op dit gebied is er alvast een stap in de goede richting.

0 Comment