Het Nieuws van Morgen, of de protocollen van de wijven van Babylon

Door Kenneth Pontzeele

Het nieuws van morgen, eindelijk vandaag. Moeialredactieleden droegen hun steentje bij aan  deopvang voor dementerenden, Joods Actueel boort de rijke inktoliegrond van de VUB aan en de bruggen tussen de VUB en kwaliteitspers worden smaller en smaller.

Abortuswetgeving verwart bejaarde man in jurk

Een schijnbaar verwarde bejaarde man in een jurk werd op zondag 27 maart gespot in het centrum van Brussel op wat hij ‘een mars voor het leven’ noemde. De man, die ondanks zijn transseksuele garderobe wenste aangesproken te worden met ‘monseigneur’, was, naar wat we konden ontcijferen uit een warrige woordenstroom, verward door een 21 jaar oude wet. Die maakt het voor vrouwen mogelijk om een medische procedure binnen de muren van een ziekenhuis te krijgen, in tegenstelling tot de voordien gangbare ‘kleerhanger in een steeg’-procedure. Toen deze man dan ook nog eens verklaarde dat het hem door een heilige stem (volgens de Moeialpsychiater een klassiek voorbeeld van een losgebroken psychose, nvdr.) verboden was om zelf een gezonde seksuele relatie op te bouwen en dat er nota bene geen vrouwen toegelaten waren in zijn organisatie, trokken wij de gepaste conclusies en namen contact op met de nabijgelegen rusthuizen: of er geen bedje vrij was. Zonder succes.

Joods Actueel brengt wederwoord, beschaving naar antisemitische VUB-campus

Heuglijk nieuws! Na de verplichting van onze rector om – na een sympathieke, eerlijke en op geen enkele manier stemmingmakende campagne van onze confraters van Joods Actueel en hun dikke vrienden in het federaal parlement – op een pro-palestijnse lezing ook een zionistisch spreker uit te nodigen, juichen wij van harte toe dat nu eindelijk de tradities van een gezond debat het antisemitische rode nest aan de Pleinlaan zijn binnengesijpeld. Andere niet-koosjere studentenorganisaties zullen wel twee keer nadenken nu ook zij geconfronteerd zullen worden met de rechtmatige eis om elk standpunt stante pede van een wederwoord te moeten voorzien.

Wij van de Moeial, overtuigde Vrienden Van de Joodse Gemeenschap en Israël Tout Court, kunnen dus enkel toejuichen dat vanaf nu een lezing over de evolutietheorie gevolgd zal moeten worden door een theologische nabespreking, waar eindelijk de kans zal gegeven worden aan pakweg een rabbijn om zijn zijde van het verhaal toe te lichten. De volgende keer dat een Zionistische Held dan ergens een lezing geeft, zal hij natuurlijk geflankeerd worden door een vurig verdediger van de Palestijnse zaak, dat spreekt. Of het zou moeten zijn dat er een dubbele standaard geldt. En dat zijn we niet gewend in dit oprechte debat, waar beleefdheid heerst, dankzij de jongens van Joods Actueel én misschien een klein beetje de Moeial.

Redactie geschokt, ontgoocheld over realiteit carrièrekansen

De redactie van het vermaarde studentenblad de Moeial reageerde verbijsterd na recente revelaties dat ze niét moeten rekenen op een welbetaalde job bij het vermaarde kwaliteitsblad de Story. Eén aangeslagen redactielid, die zich al jaren voor deze job aan het voorbereiden was, reageerde aangeslagen: “Ik keek er zo naar uit om over het seksleven van Koen Crucke te schrijven, deed research, spendeerde een eeuwigheid in de archieven van het blad dat geschreven is door mijn literaire helden, en dan dit, tja, al die afleveringen van Samson, voor niets”.

De genadeloze afwijzing van deze jonge wolven door de hoofdredacteur van het blad, waar elke getalenteerde jonge schrijver een of meerdere ledematen voor zou afstaan om tijdens redactievergaderingen koffie te mogen zetten, komt uiteraard hard aan. De jongens en meisjes van dit studentenblad geven wel te kennen dat zij de boeken nog net niet dicht doen en dromen nog steeds om ooit de kans te krijgen om face to face te mogen neerzitten met de groten van het Vlaams cultuurlandschap, de Bart Kaëlls, Showbizz Barten en andere coryfeeën die wij bij de Moeial al járen tevergeefs proberen te pakken te krijgen.

Zolang de Moeial volgende keer deze pagina niet moet offeren aan een wederwoord: tot volgende maand, wanneer we het zullen hebben over…

… Openlijk geflirt tussen de hoofdredacties van Joepie, Woef, Joods Actueel en de Moeial;

… Verwarde bejaarde inwoner van Rome claimt heerschappij over een stadstaat;

… Professor verwart KultuurKaffee met aula, geniet van drukst bezochte les in tijden.

0 Comment