Cafétip

Cobra

De Cobra is samen met Sounds in Elsene één van de betere Jazzcafé’s van Brussel. De gemiddelde Dansaertvlaming gaat echter – ten onrechte – meestal rechtstreeks richting Vlaamse Steenweg of Sint- Gorikshallen. Op zich is de gigantische whiskycollectie al een aanrader, maar de eigenaar zou in de Michelin zelfs aangeschreven staan met faut-le-détour. Vraag hem naar het verhaal over die keer toen de Beastie Boys langskwamen.

Volgens welingelichte bronnen moet er ook een zeer special drankje zijn, genaamd Cobra Bite. Mits wat smeken en een dikke portefeuille krijgt u het misschien wel voorgeschoteld. ’s Avonds laat moet je geen schrik hebben om nog even binnen te stuiken, want de sympathieke Albanees heeft het steevast over de “voorlaatste”, ook wanneer de deur eigenlijk gesloten zou moeten blijven. Pas als er geen lichtje meer brandt, is alle hoop op een laatste afzakkertje vervlogen. (pvdv, rc)

Locatie: Kartuizerstraat 1, 1000 Brussel

0 Comment