Cafétip

De Dolle Mol

Het is niet de enige bruine kroeg van Brussel, maar de Dolle Mol is wel heel bruin, en heeft een rijke geschiedenis achter de rug. In de jaren 1960 kwamen de linkse ratten er samen, het moest jarenlang haar deuren sluiten en sinds 2006 nam Jean Bucquoy – een van de laatste revolutionairen in België, en frequent pleger van coups d’état – de plek over, met steun van toenmalig minister Bert Anciaux. De prijzen zijn helaas niet meer communistisch, de sfeer en de evenementen die in het café plaatsvinden wel.

Zo ook haar glorieuze verleden: niemand minder dan volgende ilustere personages dronken een pint en zaten in het café: Baader en Meinhof – u weet wel, van R.A.F.-faam – Bob Dylan, Tom Waits, Jeroen Brouwers, Simon Vinkenoog, Leo Ferré en Fernando Arrabal. Het café diende ook als bastion voor de Congolese regering in ballingschap, die er frequent vergaderingen belegden. Het interieur weerspiegelt de kleuren van de Belgische natie, al overheerst het rood merkbaar op de andere kleuren. Zoals de affiches op de muur u toeschreeuwen, la lutte continue! Het hele café baadt in een ongedwongen sfeer. Kijk wel uit voor de grote zwarte kater die het etablissement onveilig maakt. U weze gewaarschuwd. (nb, jd)

Locatie: Spoormakersstraat 52, 1000 Brussel

0 Comment