Cafétip: l’Atelier

Veel Franstaligen, veel bier. Deze woorden beschrijven dit café als geen ander. Toegegeven, een redactiefavoriet en ook zeer populair bij onze collega’s van de ULB! Deze kroeg, op wandel-, kruip- en strompelafstand van de VUB, zit op elk moment van de avond nokvol en de sfeer gaat er van gezellig tot uitbundig. Het decor schommelt tussen het ruim van een piratenschip (waarvan de meest recente buit een verbluffend aanbod Belgische bieren is) en een verlaten atelier van een smid met een midlifecrisis om Vous tegen te zeggen.

Het aanbod van bieren in dit verborgen paradijs (letterlijk; tip: u zoekt een houten poort) is op zijn minst indrukwekkend te noemen, de prijzen zijn dat gelukkig niet. De kaart: een gigantisch bord dat het grootste deel van de muur in beslag neemt. Ook het aanbod rum, whisky en andere sterke dranken is zeker de moeite. Dit is een café voor een avond die onvermijdelijk te lang zal duren. “Als ge is ne keer goe op café wilt gaan, dan is’t hier te doen.”

Locatie: Elizastraat 77, 1050 Elsene

0 Comment