Cafétip: Merlo

In een klein zijstraatje van de Vismarkt nemen de krukjes de helft van de voetgangersweg in. De herfst is in aantocht, maar het zal niet voor vandaag zijn. Hoewel het naambord onleesbaar is, gaan we het café binnen. Het is een kleine ruimte, al is er een tweede verdieping. De tafeltjes staan kriskras door elkaar en het is er lekker druk. Het is een van die zeldzame plekken waar er nog gerookt wordt en het een beetje donker is. The Black Keys, Dire Straits en Bob Dylan weerklinken.

Het aanbod is gevarieerd en wordt aan meer dan schappelijke prijzen aangeboden; naast enkele goede trappisten hebben ze er ook enkele uitstekende single malt whisky’s. Voor de kenners: Ardbeg, Lagavulin en Laphroaig (!). Het publiek is gemengd, er ligt een La Libre Belgique op de toog en hier en daar hoor je Nederlands. Een gemengd, eerder jong publiek. Tegen de avond worden de studenten talrijker. Van diepgaande filosofische gesprekken tot een gezellige babbel: het kan.

Baksteenkaai 80, op de hoek met het Land-van-Luikstraatje, 1000 Brussel

0 Comment