Onderwijsnieuws

Tweejarige masters in de humane wetenschappen lijken nog niet voor morgen te zijn. Op het overleg tussen de verschillende Vlaamse rectoren, werd na nauwgezet bestuderen van het kostenplaatje (een meerkost van 20 miljoen euro) besloten om het indienen van de dossiers toch nog even uit te stellen. De UGent en de VUB waren afwezig op het overleg, en de UGent verzet zich dan ook tegen de beslissing.

– De Universitaire Associatie Brussel (UAB), die bestaat uit de VUB en de Erasmushogeschool Brussel heeft een nieuwe voorzitter. Het nieuwe gezicht van de associatie is Bart De Schutter (foto), voormalig rector van de VUB (1978- 1982) alsook voormalig voorzitter van de raad van bestuur van de VRT en voormalig voorzitter van de Erasmushogeschool Brussel. De nieuwe voorzitter zal het mandaat voltooien van Jean-Luc Vanraes, die voor een politiek mandaat in Brussel zijn zetel moest verlaten.

– Het nieuwe bestuur van de Vlaamse Vereniging van Studenten is bekend, in volgorde: Tom Demeyer (voorzitter), student K.U.Leuven, Sander Van der Maelen, student UGent en Koen Torremans, student K.U.Leuven. Deze ploeg zal het bestuur van VVS overnemen op 1 augustus 2010.

– Nadat de post van Europees president al naar oud-gediende van de KUL Herman Van Rompuy ging, mag de Leuvense universiteit zich nu ook verblijden met een Belgisch (Vlaams) student uit haar rangen als voorzitter van de European Students’ Union (ESU). Bert Vandenkendelaere (oud-voorzitter VVS) zal vanaf 1 juli 2010 een jaar lang aan het hoofd staan van de overkoepelende Europese Studentenraad. Prioritair zal intra-Europese samenwerking zijn tussen studentenorganisaties. (nb)

0 Comment