Een bezoek aan de Mega Erotica Beurs

Het voorstel was er, maar niet veel vrienden zagen het zitten om daadwerkelijk mee te gaan. Verschillende uitvluchten werden aangehaald, andere lieten dan weer niets van zich weten. Uiteindelijk bleef er een kern van vier over: Ik en mijn vriendin, mijn beste jeugdvriendin en na enige overtuiging ook één van mijn beste vrienden. Het was ongeveer 14 uur toen we bij de ingang arriveerden. Aangezien het ons eerste erotisch getinte evenement was, waren er toch wel enkele niet te ontkennen zenuwen aanwezig, die wel voor de nodige spanning en verwachtingen zorgden. Een ticket kostte normaal gezien 20 euro, maar het was slechts15 euro. voor de slimmeriken die de kortingsbon op de homepage van de beurs hadden uitgeprint.

Na het daadwerkelijk binnentreden van de beurs, bleek de sfeer redelijk duidelijk en minder confronterend dan we gedacht hadden. Het is wel degelijk een gewone beurs, iets donkerder dan een ander en met hier en daar een podium. Ook de bezoekers vielen goed mee: grotendeels normale mensen in normale kledij, enkele speciale gevallen in minder normale kledij en dan nog een minderheid die men als freaks zou kunnen bestempelen. Die deden echter niemand kwaad en waren waarschijnlijk de meest verlegen bezoekers. Bij onze eerste rondgang was er veel te bewonderen. Een hoop speeltjes in alle vormen en kleuren, lingerie, verschillende gels, condooms en maskers – leder en gevederd, je weet wel, die mooiere en ietwat stilistische maskers. Er waren niet enkel standjes van deze soort te bewonderen, ook limousines, gezelschapsspelen (erotisch getint weliswaar) en fotografische wonderen werden tentoongesteld.

Er waren onder andere ook een mensen die de nieuwe generatie tampons aan het publiek wilden voorstellen. Inderdaad, er is een nieuwe generatie! Schreeuw het van de daken! Deze ronde, rozige sponsjes zouden het mogelijk maken om seks te hebben en andere, minder interessante, activiteiten aan te vatten tijdens die vervelende periode. Ook zou hij twee gram vocht kunnen absorberen! De meisjes onder ons kregen er alvast een mee om te proberen. Voor de nieuwsgierige studentes onder ons, het product gaat onder de naam Gynotex en er is zowel een natte als een droge versie verkrijgbaar … wat dat ook mag voorstellen.

Anyway, ons avontuur voortzettende, besloten we eens een kijkje te gaan nemen in de beruchte Hal 2. Er werd ons duidelijk gemaakt wat er ons te wachten stond met grote borden: “Opgelet! U betreedt de harde penetratie-zone, terugkeren kan nu nog!” We zijn de grote apocalypswaarschuwingen nog niet gepasseerd of we botsen tegen een blije snoepkraam! Na de visuele verwarring kom ik tot het besluit dat ‘stoute’ volwassenen blijkbaar ook wel zoetebekken zijn. Mijn vriendin stond alvast te likkebaarden. Even verder passeren we de ingang voor het swingerscafé, waar het best wel gezellig leek. Er diende wel een entree van vijf euro per koppel betaald te worden. Nog wat verder was er een ingang waar men voor vijftien euro een handdoek en condoom kreeg, en voyeur mocht gaan spelen bij een grote kamer waar schijnbaar een gangbang bezig was. Niet bepaald geïnteresseerd en door afkeer van een ophoping van de meeste freaks die op de beurs aanwezig waren, zijn we doorgegaan.

Vervolgens kwamen we aan het einde van de gang, waar duidelijk iets te doen was. In een strandstoel zat een met make-up volgesmeerde vrouw die de middelbare leeftijd net gepasseerd was. Deze vrouw was bezig een show te geven met wat vroeger waarschijnlijk een mooie vagina was geweest. Na even nieuwsgierig kijken, hielden we het voor bekeken en besloten we terug te gaan van waar we vandaan kwamen. Op onze weg terug, passeerden we even verder blijkbaar de voorstelling van de nieuwe Studio-vibrator, een model dat een slordige 120 euro kost als ik me goed herinner.

Deze voorstelling ging natuurlijk gepaard met een voorbeeld van gebruik, waarbij een jonge dame naakt, met benen gespreid op een stoel de kwaliteiten van de nieuwe Studio presenteerde voor het publiek. Dit onder begeleiding van een blije Nederlander, die het hele gebeuren verzorgde met het nodige commentaar. Na een luid, hevig orgasme dat toevallig juist losbarstte na de aankondiging van de presentator, begon er achter ons de opstelling van een geheel ander spektakel. Er werd alvast een oudere vrouw met touw ingewikkeld, terwijl een andere vrouw, die – veronderstel ik – deel uitmaakte van de voorstelling, stond te wachten gekleed in een slagersschort. Niet bepaald ons ding, dus besloten we eens wat te eten te gaan halen, geen idee of de slagersschort daar iets mee te maken had.

Terwijl we ons frietkotvoedsel aan het verorberen waren, konden we genieten van een wet T-shirt contest op het hoofdpodium, waarna enkele T-shirts het publiek in verdwenen. Deze show werd opgevolgd door een wedstrijd tussen drie vrijwillig deelnemende koppels. Niet zo boeiend, maar met een beetje onnozel doen en wat zeveren kon je wel 250 euro aan accessoires winnen, en elk koppel kreeg sowieso een troostprijs, wat dat dan ook mocht wezen. Na het uitkiezen van onze eigen speeltjes, was er weer een volgende reeks shows begonnen. Dit waren duidelijk de betere shows van de avond: kostuums, vuur spuwen, lingerie, drag queens, striptease en indrukwekkend paaldansen waren onder andere aan de orde. Dit allemaal gebracht met de nodige show. Ons vrouwelijk gezelschap bleek dit ook best entertainend te vinden. Na dit alles was er nog een schuimcatch tussen twee lieftallige dames die elkaar achteraf gezien toch blijkbaar graag hadden. Heel graag zelfs, want even later stonden ze elkaar intiem te kussen onder een toch wel heel openbare douche op het podium.

We besloten voor we doorgingen nog iets te drinken in het swingerscafé, omdat het daar zo gezellig leek. Het was daar inderdaad heel leuk gedecoreerd, maar de drank was er niet bepaald goedkoop. Toen we even om de wand achter ons keken, zagen we iets dat we voorheen nog niet gezien hadden. Een redelijk donkere ruimte, belicht met blacklights en met voor ons een jacuzzi waarin enkele naakte koppels zaten! En nog wat verder, bankjes, met nog meer naakte koppeltjes! Sommige waren heel druk bezig met elkaar of met omringenden. Andere zaten dan weer rustig en gezellig met elkaar te babbelen. We mochten even binnen gaan, maar al vlug werden we overvallen door een gevoel van ongemak. Niet omdat het daar vol naakte koppeltjes zat, maar omdat wij daar zo gekleed stonden te wezen. Het leek er trouwens heel gezellig, iedereen zat er heel ontspannen bij. De sfeer die er heerste was er een van vrijheid, acceptatie en respect. Het was dan ook heel aanlokkelijk om er gewoon naakt bij te gaan zitten. De gemiddelde leeftijd lag ook lager dan je zou verwachten: hier waren enkel twintigers en dertigers te bespeuren.

Ondertussen was het al redelijk laat, dus besloten we huiswaarts te keren, een ervaring rijker. Erotica hoeft niet altijd pervers en ordinair te zijn, de shows spraken dit duidelijk tegen. Ook het publiek bestaat niet uit freaks, maar normale mensen zoals jij en ik. Natuurlijk is niet alles wat je daar vindt voor iedereen weggelegd, maar het is mooi hoe elk zijn seksuele interesses heeft en deze durft uit te drukken in een gemeenschap die hiervoor openstaat. Het was een aangename confrontatie die een breder licht liet schijnen op de erotische wereld van vandaag. Ons zien ze nog terug!

0 Comment